Search through blog..

Saturday, May 2, 2015

How to Fix EP in Microsoft Demo VM environments

It is quite often that you will run into issues trying to open Enterprise portal (EP) in Microsoft released DEMO VM environments. This is basically because of the change in IP addresses and also depends on which host the VM is installed (Hyper-V or Oracle Box or VMWare).

The same happened to me and I have found posts by several helpful AX Tech people. Below are two such related links. 
  1. Here's how you can fix it. (intranet.contoso.com) (VMWare player): Link
  2. EP is not working In AX 2012 R3 VM: Link
  3. How to use Set IP Utility: Link (Needs PartnerSource access)
However, My personal suggestion to you is to reinstall EP after you have setup your VM in order to have better results. Of course, this requires that you have the Setup file for the respective AX Version.

Steps to follow:
  1. Download/collect setup file of the necessary AX Version (like AX 2012 R2 or AX 2012 R3..)
  2. Copy the setup files to the VM (or) use a Shared folder from your host
  3. Run as Administrator, the setup file. 
  4. Uninstall Enterprise portal (if felt needed Enterprise search as well)
  5. Reinstall the EP component using the same Setup file
  6. Choose the Default website when prompted for (Change port number/binding later if needed)
  7. After successful installation, you should have NO PROBLEMS in opening and working with Enterprise portal again :)
 
I feel that, this is a simpler way to fix if you have necessary setup files. Good luck!
Post a Comment